Питання 59 : про власне висловлення в ЗНО з англійської


? Який має бути обсяг власного висловлення з англійської

ТС: Робота повинна містити не менше 150 слів, а в ідеалі – більше. На офіційному порталі, як бачимо, не подається жодної чіткості щодо точної кількості слів.


ТС: Уточнення щодо кількості слів і всього решти я не зустрічала на офіційному сайті.  Однак, можливо хоча б приблизно зрозуміти відповідь на питання, на яке була відповідь щодо слів.

Цитата: "Хочу навести п'ять основних принципів, за якими важко помилитись у букво-числах: рахуємо за слово кожен знак, що відокремлений на письмі від іншого пробілом (1000000 – 1 слово, 1 million – два слова), кількість слів у вашому есеї – це кількість пробілів +1; наприклад, якщо ви написали речення з 14 пробілами, слів у ньому буде 15, словом є: 

а) будь-яка повнозначна частина мови, 

б) прийменник (for, at, with, by), 

в) артикль (the, a/an), 

г) числівник (fifty, thirty, 1st, 2nd, 3rd), 

д) скорочення (всі наші isn't, aren't I,m чи he's будемо вважати за одне слово, тож якщо хочете розтягнути об'єм висловлювання, доведеться їх, contraction forms, уникати – це такий собі лайф-хак для тих, хто не дуже розсипатися фразами на письмі охочий), 

е) одне слово, що складається з декілька слів, з'єднаних дефісами: five-year-period, forget-me-not (незабудка), one-in-a-million (єдиний та неповторний), 

є) абревіатури – the UK (через артикль британська абревіатура перетвориться на цілих два замість одного слова), BBC, FAQ, CNN, SMS тощо, 

навіть емоційні вигуки в дусі erhm! oh! whatever! – вважаються за окремі слова, правильно (!) завчені кліше додадуть до твоєї скарбнички 4+ слів за раз, сам перевір – in my humble opinion (що перекладається як “на мою скромну думку”) принесе тобі враз 4 слова, хіба не диво? Вивчи таких побільше – і проблем з тим, як розпочати висловлювання точно не виникне." 

? Як правильно робити відступи між абзацами?

"На этих сайтах есть образцы писем, и там четко видно, что нет отступа (красной строки) в начале абзацев, начинают прямо от левого поля, зато есть отступы между абзацами. Так как все же лучше делать - с красной строки без интервалов или с интервалами между абзацами и сразу от поля?

ТС:  Мої учні завжди робили відступи на початку абзаців і не пропускали лінійки між абзацами і завжди було все ок. Це ж зазначено і у вимогах, що кожна умова з окремого абзацу або об"єднані.

А ще я зустрічала таку інформацію: 
Якщо це лист від руки, то мають бути чіткі абзаци і ніякого пропуску лінійки.

А виділення абзацу за допомогою пропуску лінійки (рядка) та написання  спочатку рядка - це прерогатива суто електронного листа (email).




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Special Introductory Verbs

Focus 3. Unit 6. Resources 31-36

Listening: Friends